L'Ajuntament de Begur ha recollit 78 suggeriments durant el procés de participació ciutadana sobre cinc propostes d'actuacions urbanístiques a diferents espais públics del poble. Ara, les aportacions veïnals seran consultades amb els tècnics municipals per veure la seva viabilitat o si poden representar una millora sobre la proposta inicial, segons ha explicat l'alcalde, Joan Loureiro. Després d'aquesta primera experiència de participació, l'Ajuntament la continuarà fent, tant en aquest camp com en altres àmbits.

L'alcalde ha recordat que les propostes fetes pels veïns, que han estat tant a través d'un full que es podia omplir a la sala d'exposicions de les Escoles Velles com també per correu electrònic, «no han estat tant tècniques, sinó més aviat cap on volen que vagin les inversions». Segons el mandatari begurenc, els veïns han exposat clarament la seva sensibilitat, apostant per actuacions «amb més verd, més arbres, més flors».

Les cinc propostes municipals afectaven el carril bici del vial de circumval·lació, entre la cruïlla d'anar a sa Tuna i el Parc de l'Arbreda, amb la possibilitat d'allargar-lo fins a les escoles; la conversió de l'hort de la rectoria en un espai públic enjardinat; la integració de la plaça Lluís Esteva i Cruañas al nucli urbà, amb diversos espais d'ombres; la millora i dignificació de l'avinguda Onze de Setembre; i la millora estètica i integració al nucli de l'edifici d'aparcament de l'Onze de Setembre i la plaça dels Indians.