Un grup de turistes alemanys van provocar el pànic ahir a la nit a l'avinguda Cavall Bernat de Platja d'Aro. Poc abans de les 10 de la nit, joves alemays van representar una ´flashmob´ en què simulaven que estaven perseguint un personatge famós. Moltes de les persones presents en aquell el moment al rovell de l'ou de la població van creure haver vist armes i escoltar trets. Ràpidament es va escampar el rumor d'un atemptat terrorista. En realitat no existia cap amenaça, però la por i el pànic de la gent era ben real: Les terrasses i bars es van buidar, centenars de persones van començar a còrrer i a refugiar-se en botigues i locals de la zona. Les xarxes socials es van omplir d'immediat de missatges:

La regidora de l'ajuntament de Platja d'Aro Dolors Guirado va admetre que l'incident havia provocat un "pànic horrorós". I es que durant uns minuts, moltes persones temien estar davant d'un atac gihadista. Davant l'incident, la centraleta de la Policia Local es va col·lapsar.

Un altre regidor del consistori, Josep Maria Solé, va detallar que durant uns moments de pànic taules i cadires d'alguna terrassa van acabar per terra. Dues persones van patir atacs d'ansietat i van ser traslladades a l'Hospital de Palamós. Solé també va explicar que els autors del flashmob no portaven armes, sinó pals de selfie i càmeres.

Després d'uns minuts d'incertesa, es van aclarir els fets i es van identificar als autors d'aquest flashmob. Dos d'ells van ser detinguts i traslladats a les dependències dels Mossos d'Esquadra a Sant Feliu de Guíxols.

El delegat d'Interior a Girona va lamentar els fets i va advertir que els autors hauran d'assumir responsabilitats, perquè en una situació d'alerta terrorista de nivell 4 no es pot espantar la gent d'aquesta manera.

En aquest sentit, la Policia Nacional va recordar a través de Twitter que simular un atac o amenaça pot ser delicte.

L'alcalde del municipi, Joan Giraut, va explicar a que un cop s´aclareixin els fets decidiran si emprenen alguna mesura legal. "Encara que hagi estat una bretolada, ha generat una situació de perill", va afegir l'alcalde.