04 de agost de 2016
04.08.2016

Controlat l'incendi de Cruïlles que ha cremat 53 hectàrees

Sis dotacions de Bombers han treballat durant tota la nit amb l'ajuda de la pluja per sufocar punts calents de l'incendi

05.08.2016 | 11:31
Controlat l'incendi de Cruïlles que ha cremat 53 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 09.19 hores l´incendi de vegetació de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura. En aquests moments remullen la zona afectada pel foc 4 dotacions terrestres. Al llarg de la matinada, els efectius dels Bombers han estat remullant tota la superfície cremada, per evitar revifalles. No hi ha hagut cap incidència; a més, a partir de les 01.00h ha començat a ploure a la zona.

Segons les darreres dades del Cos d´Agents Rurals, l´incendi ha afectat 53,63 Ha de vegetació, de les quals 47,53 són de conreus, 4,68, d´arbrat i la resta, matoll, pastura, vegetació urbana i terreny improductiu.

Una negligència és la possible causa de l´incendi que ahir va cremar a la zona de Campcerdans de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura i va requerir prop de quatre hores per poder declarar-lo estabilitzat. La directora territorial d´Agricultura, Elisenda Guillaumes, va apuntar la possibilitat que una burilla mal apagada hagués iniciat les flames però serà díficil comprovar-ho.

El cap dels Agents Rurals a la província, Ignasi Dalmases, indica que es va pentinar tota la zona propera al voral de la carretera de Cruïlles a la Bisbal on van iniciar-se les flames però sense trobar l´evidència que permeti determinar amb exactitud com es va originar el foc.

L´incendi es va declarar a dos quarts de quatre de la tarda al costat d´un camp de rostolls. La sequedat del terreny, les altes temperatures i el vent van propagar-lo ràpidament. En aquell moment la temperatura superava els 36º i la humitat d´un 22%. La virulència del foc va obligar a mobilitzar 13 mitjans aeris (3 helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibis) i una cinquantena de dotacions terrestres. També una ambulància, a més dels pagesos que van col·laborar ruixant amb les cisternes o llaurant els camps amb els seus tractors per tallar l´avanç del foc.

Els Mossos d´Esquadra van haver de desallotjar tres veïns del mas Sisot, dues del mas la Torre i tres persones més d´una hípica propera a les flames. Cap d´elles va resultar ferida o afectada pel fum i van poder tornar al seus domicilis. Paral·lelament, els Mossos també van tancar la GI-664 i les vies locals que connecten els nuclis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura durant l´atac al foc, si bé quan va quedar estabilitzat la restricció al trànsit va ser menor.

El cap de la regió d´emergències de Girona, Enric Cano,va remarcar que focs com el d´ahir demostren la importància de disposar de franges de protecció d´incendis i va detallar que s´han hagut de desallotjar una desena de persones que hi havia en dos masos i una barraca de la zona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook