Francisco Cárdenas va penjar una foto de Franco on es podia llegir "si no hi ha acord, baixo jo" al seu compte de Facebook durant la Diada

ACN Sant Feliu de Guíxols .- ERC de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha denunciat públicament el que consideren una "banalització" del franquisme per part d'un regidor de CiU Francisco Cárdenas a l'oposició. Els republicans, que governen juntament amb Tots per Sant Feliu i el PSC, denuncien que durant l'Onze de Setembre el regidor va penjar una foto de Franco al seu compte de Facebook on es podia llegir "si no hi ha acord, baixo jo", un gest que han qualificat de "falta de respecte als ciutadans, demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista". És per això que exigeixen al grup municipal de CiU que prengui mesures per tal que Cárdenas deixi de ser un representant públic de la ciutat.

En un comunicat, ERC de Sant Feliu de Guíxols assenyala que "no es pot permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista". La formació demana que el seu grup reprovi el regidor i el cessin de forma immediata.

ERC té previst portar al pròxim ple d'octubre una moció sobre la memòria històrica on volen que es tracti també aquesta qüestió que han denunciat aquest dimecres. Segons els republicans, Francisco Cárdenas va penjar un missatge disculpant-se però creuen que no és suficient i que cal que demani perdó públicament.

El regidor al·lega que va ser un error

Durant la tarda del mateix 11 de setembre, Francisco Cárdenas va demanar disculpes i ho va atribuir a un error. En un missatge al seu perfil de Facebook deia el següent: "Una broma que fa un amic i jo que no sé molt de noves tecnologies han fet que no esborri una foto que volia treure i l'he publicat. Demano disculpes a tots els que s'han sentit ofesos".

Des de l'Ajuntament no volen fer declaracions sobre aquesta qüestió.