Tres alumnes del taller extraescolar de robòtica de l'escola Els Estanys de Platja d'Aro participaran a la final internacional del Concurs World Robot Olympiad (WRO), que se celebrarà del 25 al 27 de novembre a Nova Delhi (India). Es tracta dels estudiants de secundària Adrià G., Unai C. i Pol I. -junts formen l'equip Arobot Dangerous- els quals van aconseguir fer-se un lloc a la final després de quedar campions estatals en la categoria Regular Junior High, que es va celebrar el 10 de setembre passat, a Logronyo. Una final que segons va explicar la professora de l'escola, Marta Corominas, va ser "molt ajustada", ja que van quedar empatats en punts amb el segon classificat, un equip d'Eivissa. "El robot dels Arobot van ser més ràpids i aquesta va ser la clau a la final" va dir Corominas.

Sota la supervisió de Lluís Planes i Valentina Franco, aquests tres estudiants van dissenyar un robot capaç d'identificar, agafar i col·locar al seu lloc, cubs de diferents colors o dimensions.

A la final estatal també hi va participar un altre equip d'aquesta escola, l'Arobot Infinity format per Victòria R. i Carla V. que van quedar en la quarta posició. Aquest equip va ser el primer classificat a la final de Regular Junior High que va tenir lloc a Girona.

A Qatar i Rússia

Aquesta ja és la tercera vegada que un grup d'alumnes del taller extraescolar de robòtica de l'Escola Els Estanys de Platja d'Aro arriba a la final internacional. El curs passat, dues alumnes, Laura P. i Camila C., van viatjar fins a Doha (Qatar) i es van classificar en la 19a posició amb un robot explorador capaç d'investigar i explorar en diferents ambients. Hi havia representants de 55 països.

El 2014, va ser l'equip @robot-magic (format per les actuals integrants de l'equip Arobot Infinity) el que va aconseguir la classificació a la final que es va celebrar a la ciutat russa de Sochi, després de quedar subcampió a la final estatal que va tenir lloc a Barcelona. Els tallers d'extraescolars de robòtica d'aquesta escola estan oberts a estudiants de 10 a 16 anys, com a complement de la robòtica que des de fa tres cursos es desenvolupa en horari escolar.