06 de novembre de 2016
06.11.2016

Begur destinarà l'any que ve 100.000 euros als pressupostos participatius

07.11.2016 | 07:20

L'equip de govern de l'Ajuntament de Begur ha decidit, de cares al 2017, impulsar els primers pressupostos participatius del municipi. Per això, reserva una partida de 100.000 euros d'inversions perquè els ciutadans decideixen el seu destí dins d'un procés participatiu. "Crec que és una molt bona oportunitat per planificar de forma més eficient la despesa municipal i decidir conjuntament amb els veïns com volem que sigui Begur", ha manifestat l'alcalde, Joan Loureiro, que va recordar que l'any passat ja van fer un procés participatiu sobre diversos projectes del municipi i que ja es van fer algunes actuacions.
El procés participatiu s'iniciarà amb la presentació, per part dels begurencs, de projectes o idees sobre possibles actuacions. Les propostes veïnals es podran fer tant pel registre d'entrada de l'Ajuntament com per internet. Un cop acabat el termini, els tècnics municipals faran les corresponents valoracions, especialment per avaluar la seva viabilitat, com també vetllant pel bé comú de la ciutadania.
Sortirà una sèrie de projectes a tirar endavant amb la partida de participació ciutadana. I els veïns, sobre aquesta sèrie de propostes, hauran de votar per escollir els que consideri que són millor per Begur i, per tant, que s'executin. Els projectes més votats s'inclouran en l'expedient de la partida de 100.000 euros del pressupost municipal del 2017 per a la seva execució. La participació estarà oberta als veïns majors de 16 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema