El jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols va deixar ahir en llibertat provisional el jove acusat de cremar fins a nou cotxes llibertat provisional el jove acusat de cremar fins a nou cotxesper un atac de gelosia, per manca d'indicis de la seva participació en els fets, que es van produir entre les nits del 28 i el 31 de desembre.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir dilluns al vespre i ahir va passar a disposició judicial.

L'acusat va negar els fets i només va respondre a les preguntes de la seva advocada, Judit Pont, que va defensar que no hi ha proves que l'incriminin. A més, va subratllar que el fiscal tampoc no va demanar l'ingrés a presó. Després de declarar davant del jutge, el jove va sortir en llibertat provisional a l'espera que el jutge el torni a citar. La causa està oberta per un delicte de danys continuats.

Es tracta d'un veí de la mateixa població, de 23 anys, nacionalitat marroquina i amb antecedents. Els Mossos el van detenir el dilluns i el consideren l'autor de la crema de nou vehicles en només tres nits, que estaven estacionats en diferents carrers de Sant Feliu de Guíxols, sis dels quals van quedar completament calcinats.

La principal hipòtesi de la policia és que va actuar per desavinences personals amb la resta de propietaris dels vehicles, que també són tots de nacionalitat marroquina, ja que la crema va ser selectiva. L'acusat hauria actuat mogut per un atac de gelosia amorosa, segons sostenen els Mossos.

Inicialment es va apuntar a una suposada revenja per drogues però a mesura que la policia va tenir avançada la investigació, tot va apuntar cap a aquest jove de la població i la gelosia amorosa com a mòbil. El foc també va afectar dos habitatges, que van patir danys i es va haver de desallotjar els veïns, alguns dels quals encara no han pogut tornar a casa.