La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir una parella per abusos sexuals a una nena que havia acollit. Segons l'escrit de la fiscalia, el febrer del 2009 els acusats es van dirigir a una entitat per demanar -com a matrimoni- convertir-se en una família d'acollida de menors orfes, amb la preferència d'acollir nenes de 6 a 8 anys. En conseqüència, al cap d'uns mesos, els processats van rebre al seu domicili, situat a Sant Joan de Palamós, una nena menor d'edat en diferents períodes vacacionals. Llavors, segons la valoració de la fiscalia, s'haurien produït els fets. L'acusació pública demana sis anys de presó per a l'home acusat per un delicte continuat d'abusos sexuals i cinc anys de presó per a la dona acusada per cooperadora necessària.

Segons l'escrit de la fiscalia, la parella va acollir la nena -que en el moment dels fets tenia entre 6 i 7 anys- l'estiu del 2009 (uns 80 dies), el Nadal del 2009 (uns 40 dies) i l'estiu del 2010 (uns 80 dies). En el darrer cas, el matrimoni també va rebre la germana de la nena (que tenia 16 anys). L'acusació pública considera que en les dues primeres estades en solitari de la menor, l'home -aprofitant la seva condició d'acollidor i la situació de vulnerabilitat de la nena, que no parlava castellà ni català- hauria anat despullat a l'habitació situada al pis de dalt del domicili. Allà, la menor hi feia la migdiada. Aleshores, el processat hauria tret o arremangat la peça de roba que portava la nena a la part superior. Tot seguit, s'hauria posat al damunt d'ella, masturbant-se fins a ejacular al pit de la menor.

La fiscalia apunta que els fets s'haurien produït «amb el ple coneixement i consentiment» de la dona. Per això, l'acusació pública sol·licita sis anys de presó per a l'home com a autor dels abusos i cinc anys de presó per a la dona com a cooperadora. També demana un període de deu anys de llibertat vigilada per a l'home i un període de nou anys de llibertat vigilada per a la dona. Finalment, la fiscalia sol·licita que la parella indemnitzi la nena amb 6.000 euros per danys morals. El judici es va celebrar ahir a porta tancada.