El poble de Verges ja respirava Processó ahir. Un centenar de persones van anar a l'espai La Placeta per assistir a la presentació de Petita història de la Processó de Verges, un llibre amb il·lustracions de Pilarín Bayés i escrit per Màriam Serrà, que explica a través d'un nen i la seva família què és la Processó i com es viu aquesta tradició a Verges.

L'edició del llibre ha estat gestionada i finançada per l'Ajuntament amb la voluntat de preservar i divulgar el patrimoni cultural del poble. L'alcalde, Ignasi Sabater, va mostrar-se molt satisfet del resultat aconseguit i d'entrar a formar part de la col·lecció Petites Històries, la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. A la vegada, va agrair la bona predisposició i la gran tasca realitzada tant de l'escriptora Serrà com de Pilarín Bayés.

L'escriptora vigatana va afirmar que havia gaudit molt amb el llibre i que il·lustrar la Processó de Verges i la Dansa de la Mort era un deute que tenia pendent. «El Dijous Sant passat vaig tenir el privilegi d'assistir a la Processó, i em va impactar molt veure la passió de tot un poble per aconseguir un acte realment fascinant».

Tono Casabó, president de l'Associació La Processó de Verges, va cloure l'acte felicitant tots els vergelitans perquè els veritables protagonistes del llibre són tots ells.