La Nit dels Alimara, celebrada ahir al vespre al Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB de Barcelona, va acollir la 33a edició dels Premis Alimara, acte organitzat per l'Escola d'Hostaleria i Turisme CETT conjuntament amb la fira B>Travel i la Generalitat de Catalunya.

Des del 1985, durant l'acte dels Premis Alimara es lliuren guardons a les campanyes, persones, empreses o institucions que han sobresortit per la qualitat del material generat en la promoció turística.

La primera campanya de promoció turística conjunta dels municipis de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret, «Escapada al més autèntic Empordà 2016», va rebre el primer reconeixement. Es tracta del Premi Alimara 2017 a la innovació en l'estratègia per a la promoció turística.

El jurat, format per acadèmics i professionals de reconegut prestigi del sector turístic, va valorar especialment la capacitat de consensuar una campanya de promoció turística supramunicipal amb un alt percentatge d'empreses privades implicades, i l'estructuració d'una nova oferta de visites guiades a espais d'interès cultural que fins al moment estaven tancats al públic o amb un discurs nou.

La campanya s'emmarca dins el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret.

«Escapada al més autèntic Empordà» 2016 és la primera campanya de promoció turística conjunta i proposava la realització de 6 visites guiades a espais d'interès cultural, que fins al moment estaven tancats al públic o amb un discurs nou: el poble medieval de Ocho apellidos catalanes a Monells; el poble natal del primer president de la Generalitat a Peratallada; de la ciutat ibèrica al poble medieval d'Ullastret per l'antic camí ral; l'interior del monestir de Sant Miquel de Cruïlles, habitualment tancat; el Terracotta Museu de la Ceràmica de la Bisbal; i l'interior d'una casa d'indians privada a Corçà.