26 de abril de 2017
26.04.2017

L'escola de Vall-llobrega tallarà la C-31 per reclamar la construcció d'un centre

Des que es va posar en marxa, l´any 2005, el col·legi està format per barracons . Faran una marxa lenta aquest divendres a la tarda

26.04.2017 | 10:04
Imatge de l´escola de Vall-llobrega

Els alumnes i pares de l´escola Vall-llobrega tallaran aquest divendres a la tarda la carretera C-31 per reclamar al Departament d´Ensenyament la constucció d´una escola d´obra, després de 12 anys en barracons.

La concentració és impulsada per l´AMPA, la direcció del centre i l´Ajuntament, que ha elaborat un informe que posa de manifest el malbaratament energètic d´una escola de barracons, que acull 156 alumnes des de P-3 a sisè de primària.

L´AMPA ha explicat que l´escola està en barracons des que es va construir el 2005. Cinc anys més tard, ha exposat l´associació, es va arribar a licitar i adjudicar la construcció d´un centre nou, però la crisi i les retallades ho van aturar. La manca de recursos i els criteris de priorització són els arguments que Ensenyament ha donat a l´Ajuntament per no desencallar la construcció.

L´AMPA, però, està cansada dels barracons per les mancances estructurals: l´escola ha anat incorporant mòduls en funció de les necessitats, no hi ha espais polivalents i la sala de mestres és de la mida d´un despatx, entre d´altres.

A més, posen de manifest que els barracons no aïllen bé, hi ha problemes de rovell, goteres i pudors. L´associació ha afegit que Ensenyament argumenta la baixa demogràfica al territori per no construir l´escola d´obra, però l´entitat recorda que Vall-llobrega no ha parat de guanyar població en els darrers 15 anys.

Sobrecost de 4.259 euros a l´any

L´estudi elaborat pels serveis tècnics de l´Ajuntament de Vall-llobrega sobre el consum d´energia dels mòduls de l´escola de la localitat ha arribat a la conclusió que si el centre fos un edifici de nova planta, adequat a la normativa vigent del Codi Tècnic de l´Edificació, seria molt més eficient que els mòduls existents, cosa que es traduiria amb un estalvi de consum d´energia estimat en un 43% respecte de l´actual.

Aquest estalvi energètic ha estat xifrat en 16.866 kWh, cosa que en termes econòmics significaria un estalvi –i per tant sobrecost actual dels barracons– de 4.259 euros a l´any i una reducció de les emissions de CO2 de 4,05 tones.

A més, un edifici nou permetria instal·lar-hi sistemes de climatització que funcionessin amb energies renovables, destaca l´informe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema