Una grua de gran tonatge va retornar a l'aigua l'embarcació-museu Gacela, que gestiona el Museu de la Pesca de Palamós i que durant els darrers tres mesos ha estat varada sobre el port pesquer palamosí on s'han fet les tasques de conservació que es realitzen periòdicament per garantir el seu manteniment.

Per primera vegada aquestes tasques s'han realitzat en una ubicació en sec del port pesquer de Palamós; fins ara aquest manteniment periòdic s'havia realitzat en drassanes d'altres ports gironins.

D'aquesta manera el Museu de la Pesca ha pogut apropar a la gent aquest procés de manteniment, que durant els darrers mesos s'ha pogut veure diàriament al port. En aquest sentit, cal destacar que el Museu de la Pesca va programar diverses visites guiades aprofitant la varada de la Gacela sobre el moll. Les visites que es van realitzar van permetre explicar les tècniques constructives, els materials, els professionals de la restauració, les feines de manteniment necessàries, etc. Les actuacions de manteniment realitzades s'han centrat bàsicament sobre l'obra viva de l'embarcació. El contacte de la barca amb l'aigua de mar deteriora ràpidament la fusta i els claus de ferro per la qual cosa és convenient eixugar fustes, canviar peces i tractar-les amb pintures i imprimació.