Les Festes de Primavera enguany han ampliat la seva programació.

Sí. Fa només dos anys que el grup de festes va desaparèixer i l´ajuntament va passar a organitzar les Festes de Primavera, sense tenir unes infraestructures per poder realitzar unes festes com les d´abans. Davant d´això, però, es va intentar mantenir el Carroussel i alguns petits actes al voltant d´aquest. L´objectiu és que diferents entitats s´incorporin en l´organització dels actes i ampliar la programació. Ara l´Ajuntament té molt clar què són les Festes de Primavera i com s´han d´organitzar.

Com creu que han de ser les Festes de Primavera de Palafrugell?

L´objectiu de la festa és el Carroussel, el qual ha d´anar acompanyat d´una sèrie d´activitats que complementin la desfilada. I l´objectiu d´aquestes activitats és que les diferents franges d´edat es sentin representades a la festa.

Activitats infantils, esportives, musicals, teatre... què creu que hi falta?

Més activitats per algunes franges d´edat. Volem organitzar més activitats infantils, a banda de la Fireta o la Fanguejada que tenen molt d´èxit. També tenim la intenció de programar més activitats dirigides als joves, com per exemple fer algun concert. Aquest any s´ha incorporat una jornada de Dj´s però, volem anar més enllà. Així com organitzar algun concert per la gent no tant jove. L´objectiu és intentar trobar una sèrie d´actes que es puguin anar repetint any rere any i que donin a les Festes de Primavera la rellevància que havien tingut 10 anys enrere.

Quin és per vostè el millor moment de la festa?

Sense cap mena de dubte que el Carroussel. Es tracta de l´acte de Palafrugell en el qual hi participa més gent, ja sigui fent les carrosses com desfilant en les comparses o dissenyant i elaborant els vestits.

Com es pot potenciar un acte com el Carroussel Costa Brava de Palafrugell?

Des del consistori tenim la intenció el setembre d´asseure'ns amb els carrossaires per parlar sobre què cal potenciar de la desfilada i escoltar així les seves necessitats. Crec que hem de donar una certa autonomia a l´organització del Carroussel, que no depengui tant de l´ajuntament. Així aconseguirem donar a la desfilada el relleu que mereix.

Qui és l´autor aquest any del cartell de les festes?

Enguany hem encarregat l´elaboració del cartell a l´Enric Iglesias, de Palafrugell, que l´ha dissenyat juntament amb la seva filla Carla.

Quin és el futur de les festes?

A partir del setembre començarem a treballar perquè l´any que ve les festes tinguin una estructura definitiva, on una part estigui organitzada per l´Ajuntament i l´altre per les entitats. I així poder ampliar la programació de les Festes de Primavera.