L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i la regidora d'Acció Social i representant de l'Ajuntament al Patronat de l'Hospital, Roser Font, van participar la setmana passada en els actes de comiat de les quatre darreres germanes de l'Institut de Religioses de Sant Josep, una comunitat que ha prestat servei a l'Hospital-Asil des l'11 de gener de 1883. La comunitat deixa l'hospital arran les dificultats de donar relleu generacional a les germanes, situació que els impedeix prestar el servei en les condicions que s'exigeixen a si mateixes, ha informat la corporació local.

L'Ajuntament ha recordat a les xarxes socials que durant tots aquests anys ha estat una comunitat propera i molt estimada pel conjunt de la població. Aquest afecte es va traduir en un reconeixement institucional el 1986, quan el consistori els va concedir la Medalla del Montgrí, justament el primer any en què es va atorgar el guardó, el màxim distintiu municipal.

L'alcalde va aprofitar l'ocasió per reiterar el més sincer agraïment pel servei i l'atenció que han prestat a la gent gran de Torroella de Montgrí i va obsequiar les quatre germanes amb un llibre sobre la història del municipi. Segons l'alcalde, ara que deixaran el municipi, ho faran amb la mateixa discreció que van arribar i que han estat prestant servei a l'Hospital.