Sorpresa majúscula al Baix Empordà amb la confirmació que un llop va ser atropellat aquesta setmana en una carretera del municipi de Mont-ras.

Aquest fet, doncs, certifica que el llop ja ha arribat fins a les Gavarres, un fet que ja havia pronosticat un dels màxims experts en aquest animal a Catalunya, Josep Maria Massip, segons va informar ahir Ràdio Girona.

Abans d'aquest atropellament, hi havia hagut algun avís d'albirament d'un llop al massís, però no s'havien trobat proves que ho confirmessin -pèl, petjades, excrements.

L'atropellament, i posterior confirmació, no deixa espai al dubte. L'assumpte, ara, és saber si hi ha altres exemplars i d'on va venir.

Massip va recordar ahir que els llops que es troben al Pirineu català són tots mascles, a excepció d´una femella, però no consta que s´hagin reproduït. Aquests exemplars provenen dels Alps i sud de França.

L'expert en el llop va afegir que es tracta d´exemplars solitaris, en la majoria dels casos joves. I va comentar que el trobat a Mont-ras podria ser un animal ja més gran que hagués estat expulsat de la llopada a la qual pertanyia.

Un article recent publicat a la Revista del Baix Empordà indica que els llops es van extingir al massís de les Gavarres el segle XVIII.