La cooperativa Sostre Cívic i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni van presentar ahir la promoció de 14 habitatges per a joves en règim de cooperativa en cessió d'ús. Com ja va informar Diari de Girona, Sostre Cívic i l'Ajuntament han arribat a un acord amb una entitat bancària per a l'adquisició d'un edifici que actualment està buit per impulsar la creació de 14 pisos per a joves utilitzant el sistema de cessió d'ús, un model molt estès a països com Dinamarca, Noruega o Suècia.

Aquest és el primer cas de projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús de les comarques de Girona, i el primer de tot Catalunya que s'adreça específicament a joves, ha informat l'Ajuntament.

L'edifici que adquirirà la cooperativa està situat al centre de Calonge, a la cantonada dels carrers Camp d'en Coll amb carrer de la Sala, i l'Ajuntament participarà en el projecte amb l'aportació de 300.000 euros en dues anualitats, un import que permetrà a la corporació el dret d'ús de dos dels habitatges. L'edifici actualment és propietat d'una entitat bancària, fou edificat i no es va arribar a vendre cap vivenda. Durant els darrers anys aquest immoble ha patit actes de vandalisme, de manera que la cooperativa l'adquirirà i farà les obres necessàries per posar-los en condicions.

Per impulsar aquest projecte Sostre Cívic i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni organitzaran tres jornades informatives per explicar els detalls i per buscar els socis necessaris.

Les reunions seran els dies 19 de març a les set de la tarda a la Sala Fontova, el 23 de març a les set de la tarda al Palau Firal i el dia 4 d'abril a les set de la tarda a la Sala Fontova. Abans de Setmana Santa també s'obrirà el període d'inscripció per a les persones que estiguin interessades en formar part d'aquest projecte cooperatiu. El projecte s'adreça prioritàriament a joves de fins a 35 anys empadronats al municipi.

El model d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús permet garantir un preu assequible i evitar l'ús especulatiu de les vivendes. Els joves que participin en aquest projecte formaran part de la cooperativa, i tindran dret d'ús de l'habitatge. Sostre Cívic és una cooperativa amb més de 500 socis i sòcies que treballa per un model alternatiu d'accés i tinença de l'habitatge.