21 de març de 2018
21.03.2018

La Bisbal rebrà 336.000 euros europeus per iniciatives lligades a la ceràmica

21.03.2018 | 07:44

L'Ajuntament de la Bisbal i el Terracotta Museu participaran en un programa europeu de foment de la ceràmica i l'artesania a través del POCTEFA després de rebre la resolució definitiva en què es valida el projecte presentat anomenat COOP'ART. POCTEFA (programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra, cofinançat al 65% pel FEDER- Fons Europeu de Desenvolupament Regional) és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer entre aquests tres països: es cofinancen projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d'ambdós costats dels Pirineus.

El projecte global del COOP'ART puja a un total de 1.810.677 euros, dels quals el programa POCTEFA en subvenciona el 65%. En aquest sentit, l'Ajuntament de la Bisbal pot disposar de 414.766 euros com a despeses elegibles, i 102.500 euros el Patronat del Terracotta Museu. D'aquesta manera, l'aprovació del projecte comportarà un finançament europeu de 269.598 euros per l'Ajuntament i de 66.625 euros pel Patronat del Terracotta Museu.

Gràcies a aquest programa, doncs, es podran desenvolupar inversions locals ja que el projecte també preveu unes accions a nivell local. En el cas de la Bisbal, ha informat l'Ajuntament, permetran finançar part de les obres dels exteriors del Terracotta, fer un estudi sobre models europeus de fires de ceràmica per tal de realitzar una nova proposta de fira de la ceràmica a la Bisbal de cares al 2020 i dissenyar un estand de la marca Ceràmica de la Bisbal.

Pel que fa al Terracotta Museu, amb el suport de l'Associació de Ceramistes i de l'Escola de Ceràmica, preveu adequar determinats espais de l'equipament, reformar l'espai de botiga com a punt d'inici d'una Ruta de la Ceràmica i de difusió del projecte, entre altres, ha detallat l'Ajuntament bisbalenc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit