La Sala Municipal d'Ullastret va acollir ahir al matí l'acte de presentació de Hola! Visit Empordanet, la nova campanya de promoció turística conjunta de cinc municipis de l'Empordanet -La Bisbal d'Empordà; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura; Corçà; i Ullastret-.

L'alcalde d'Ullastret, Miquel Gatius, va explicar que la campanya ha estat possible, per una banda, gràcies a la capacitat de consens i la voluntat de reunir esforços de cinc ajuntaments per aconseguir un objectiu comú de dinamització econòmica de l'entorn, entès com un únic àmbit territorial; i, per altra banda, la voluntat i l'esforç de les empreses del territori per oferir activitats adreçades al turista durant tot l'any per contribuir a la desestacionalització del turisme a l'estiu. Gatius va exposar que la campanya proposa activitats que permeten als visitants descobrir el paisatge, els pobles, la gastronomia i els oficis artesans del territori on viatgen compartint moments privilegiats amb la seva població local.

Anna Pijuan, de l'àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l'Ajuntament bisbalenc, va explicar que la campanya turística d'enguany presenta la destinació turística a través d'un relat més emocional, centrat en les persones i les seves vivències. La campanya vol ser un reflex del compromís amb un model de turisme responsable, que generi respecte entre els turistes i la població local i que contribueixi a la conservació del patrimoni natural i cultural i el teixit empresarial de la destinació.

Un dels elements comunicatius de la campanya és una guia tipus revista i multilingüe, que compta amb la col·laboració d'ambaixadors com Elena Paschinger, periodista austríaca i bloguera de viatges de turisme creatiu Creativelena i d'en Carles Sanjosé, arquitecte i músic de la Bisbal d'Empordà.

Nou canal al YouTube

Són més de 40 els establiments que s'han adherit a la campanya, entre allotjaments, restaurants i empreses que ofereixen activitats vinculades al turisme, les quals s'identificaran amb un adhesiu en un lloc visible a l'entrada del seu establiment.

Durant l'acte va anunciar-se l'estrena del nou canal de YouTube de Visit Empordanet.

El primer vídeo és el de la campanya, que compta amb la col·laboració del periodista Roger de Gràcia i l'actriu Agnès Busquets. Al llarg de l'any s'aniran penjant diferents vídeos en els quals es presentaran tant la població local com els turistes realitzant les activitats incloses a la guia. A banda del web www.visitempordanet.com, la campanya es dinamitzarà a través de les xarxes socials.