11 de maig de 2018
11.05.2018

Calonge i Sant Antoni disposaran de set passos de vianants intel·ligents

11.05.2018 | 06:56

La implantació de set passos de vianants intel·ligents als carrers de Calonge i Sant Antoni ja ha començat. Les obres han començat aquest mes de maig i es preveu que puguin acabar en unes tres setmanes. Amb aquests set passos de vianants Calonge i Sant Antoni serà el municipi de Catalunya que més instal·lacions d'aquest tipus té en els seus carrers, ha informat l'Ajuntament. El projecte té un pressupost de 75.000 euros i s'emmarca en l'estratègia Smart City que impulsa l'Ajuntament.

Els passos de vianants intel·ligents s'estan instal·lant a les principals avingudes del municipi i en els punts considerats més problemàtics: n'hi haurà dos a l'avinguda Catalunya, dos a l'avinguda de la Unió, dos més a l'avinguda Sant Jordi i un a l'avinguda d'Andorra. Aquests passos incorporen unes plaques lumíniques de díodes de LED que fan que quan un vianant s'hi acosta el pas s'il·lumina, així com també s'il·luminen els senyals verticals. El sistema detecta el moviment i s'activa quan s'hi acosta un vianant i és especialment efectiu durant la nit, en hores de poca visibilitat o amb condicions atmosfèriques adverses, ha comunicat l'Ajuntament.

Els nous passos de vianants intel·ligents complementen el projecte d'adaptació de 30 passos de vianants per fer-los accessibles, complint d'aquesta manera el resultat del procés de participació ciutadana que va tenir lloc l'any passat i en el que van participar més de 400 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook