El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Palamós, a l'oposició, Joan Bohigas, va presentar en el ple d'aquest dimarts una moció per qualificar el paratge de la Pietat com a sòl no urbanitzable, de manera que no s'hi desenvolupi el polígon industrial que la corporació hi projecta.

La moció, fonamentada amb una resolució de la Generalitat que determina que la delimitació d'aquest sector industrial s'ha de sotmetre a avaluació ambiental estratègica ordinària, va ser rebutjada per la resta de grups municipals.

Els grups del govern (ERC mentre que els altres representants de l'oposició (PSC, Junts per Palamós i Sant Joan i la regidora no adscrita Vanessa Mányik) no van valorar el contingut de la moció, però hi van votar en contra per no estar d'acord amb el fet que la CUP porta mocions al ple sense debatre-les abans en comissió, recollia ahir Ràdio Palamós.

La resolució sobre l'avaluació ambiental que ha de seguir la delimitació d'aquest paratge -a l'entorn de la fàbrica Hutchinson- com a polígon industrial posa de manifest impactes mediambientals importants. En aquest sentit, la Secció de Biodiversitat i Medi Natural planteja que s'hauria de repensar «la idoneïtat d'aquest espai per consolidar sòl industrial».

La resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat apunta en la mateixa direcció: «Fa reflexionar sobre la necessitat de cercar altres sectors possibles amb major aptitud pel sòl industrial». En tot cas, com va manifestar el regidor d'Urbanisme Jordi Pallí en el ple, la resolució «no diu que no es pugui fer», sinó que hi posa condicionants.

Així, el document de la Generalitat exposa que, o es planteja una nova ubicació «o, en qualsevol cas, dur a terme una anàlisi més exhaustiva dels efectes potencials sobre el medi». En tot cas, Pallí va expressar certs dubtes sobre quina serà la classificació final d'aquest sòl.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC Maria Puig va manifestar que els informes de la Generalitat incorren en algunes contradiccions, va recollir Ràdio Palamós, i va reiterar el compromís de la formació republicana amb la necessitat que tenen els empresaris palamosins de comptar amb sòl industrial per poder sortir del centre i comptar amb unes instal·lacios que els permetin créixer.