06 de juliol de 2018
06.07.2018

Un dispositiu amb més de 80 efectius garantirà la seguretat a la cantada d'havaneres

Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Bombers es coordinen per donar cobertura a un esdeveniment que aplega més de 30.000 persones

06.07.2018 | 10:22
Un dispositiu amb més de 80 efectius garantirà la seguretat a la cantada d'havaneres

La Polícia Local, juntament amb els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i els Bombers han organitzat un dispositiu amb més de 80 persones per garantir la seguretat a la cantada d'havaneres a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). La tradicional cantada d'havaneres aplega cada any més de 30.000 persones al nucli del municipi baix-empordanès.

Per minimitzar els problemes de mobilitat i per garantir la seguretat de l'esdeveniment, la Policia Local ja fa una setmana que treballa perquè tot estigui a punt aquest dissabte al vespre. El seu cap, l'inspector David Puertas, ha explicat que és un dispositiu "complex" per la gran afluència de públic, l'orografia de la zona i perquè l'esdeveniment abasta tant àmbit terrestre com marítim. "La nostra principal preocupació és causar les mínimes molèsties però tenir la màxima seguretat", ha detallat. A més, també compten amb el suport del Club Vela Calella per ajudar a "ordenar" l'arribada de les embarcacions que segueixen el concert des del mar.

A les dependències de la Policia Local, responsables dels diferents cossos d'emergències han fet la darrera gran reunió per ultimar tots els detalls. "És un dispositiu complex perquè Calella és un nucli que té les dimensions que té i s'hi han d'encabir més de 30.000 persones en un sol dia, i això tenint en compte que també hi ha veïns que hi viuen", ha concretat l'inspector.

De fet, precisa que ja fa una setmana que treballen per preparar el dispositiu. Un cop fixades les responsabilitats de cadascun i establertes les prioritats, aquest dissabte serà el moment de perimetrar la zona. Puertas recorda que es manté el nivell 4 d'alerta terrorista i, per això, els cossos policials "impermeabilitzaran" el nucli de Calella establint diferent cercles de seguretat. Així, hi haurà vehicles policials, tanques i agents barrant l'accés motoritzat però, alhora, hi ha fixada una via ràpida exclusiva per als serveis d'emergències. "Es tracta que si hi ha qualsevol emergència, hi hagi una sortida àgil i segura", ha dit.

A banda de la seguretat, el dispositiu també posa el focus en la mobilitat. Per reduir el nombre de vehicles que arriben a Calella, hi ha situat un gran aparcament a l'entrada de Palafrugell des d'on surt un bus llançadora que porta el públic fins a la zona de la cantada d'havaneres. "Es tracta de fer totes les accions possibles perquè tothom que ve pugui gaudir i no tingui cap tipus de problema", ha conclòs l'inspector David Puertas.

La cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell és una de les grans cites de l'estiu a la Costa Brava. El centre neuràlgic i l'ànima de la cantada és la platja del Port-Bo, on els grups participants pugen a un gran escenari i omplen la nit amb els cants de taverna que recorden velles històries marineres. Enguany, ha arribat a la 52a edició i ja hi ha totes les entrades anticipades exhaurides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook