El Terracotta Museu inaugura aquest divendres 3 d'agost l'exposició temporal «Madola. Vestigis». Una mostra amb una selecció de peces dels últims deu anys de la producció de la ceramista Madola (Maria Àngels Domingo Laplana, Barcelona, 1944), que es podrà visitar fins al 18 de novembre.

Un dels punts més destacats de l'exposició serà la instal·lació d'una obra formada per trenta-quatre pintures que l'artista dedica als polítics catalans que es troben en situació de presó preventiva o a l'exili. A través d'aquestes, Madola ha volgut mostrar la seva indignació creixent envers els fets transcorreguts des de l'empresonament dels polítics i fer visible la seva protesta sobre el paper. De fet, en el llibre que va publicar juntament amb Montse Assens l'abril passat, 'Ostatges polítics', ja hi són reproduïdes aquestes pintures al costat de les poesies de l'escriptora.

En l'exposició també s'hi ensenyaran tot un seguit de llibretes amb il·lustracions i dibuixos, creacions de petit format que ajuden a donar una visió més àmplia de la seva producció artística.

Aquesta mostra és "un compendi dels últims deu anys de l'artista, l'obra de factura més recent encara que hereva d'una llarga trajectòria, una visió íntima sobre el món per part d'una dona apassionada, forta, de caràcter. Una sèrie d'obres en les quals volums, matèries, textures i colors conformen i defineixen un dels universos més particulars de l'art català contemporani", explica l'historiador Joan Miquel Llodrà Nogueras.

Al costat de l'artista, el museu prepara una mostra d'un gran nivell artístic amb quinze peces escultòriques de gran format.