Protesta a Verges per reclamar el nou institut-escola. Aquest matí, pares i alumnes s'han concentrat a les nou del matí davant l'actual col·legi vestits amb samarretes verdes per reclamar al departament d'Ensenyament fa nou anys.

Durant la protesta, s'han pogut sentir proclames com "Ja n'hi ha prou, institut-escola nou" per part dels prop de 300 assistents.

El passat 2 de juny van començar les mobilitzacions i les famílies dels 11 municipis que tenen l'IE Francesc Cambó com a centre de referència seguiran amb la seva reivindicació aquest curs.

{C}{C}{C}

Els alumnes encaren d´aquesta manera el novè any en unes condicions lluny de les ideals. Així ho ha explicat la Diana Canals, presidenta de l´AFA, "des del curs passat vam iniciar mobilitzacions perquè ens vam adonar que ens havien promès que tindríem un nou centre al cap de vuit anys, ja en portem nou i continuem en dos centres diferents amb una sola conserge".

Canals recorda que l´escola estava inicialment pensada per "acollir una sola línia" però que actualment ja n´hi ha dues. "S´estan fent classes als passadissos, tenim problemes als lavabos... no donem l´abast, tenim una sola direcció pels dos centres" explica, "el que volem és un nou edifici, no reclamem res més". Durant els darrers 3 anys el centre ha crescut en un 20% agrupant els alumnes d´onze pobles diferents, o sigui, prop de 400 estudiants.

La presidenta de l´AFA també apunta que els pares no estaven molt el cas de la problemàtica, però des de que es va informar de la situació s´han bolcat per complet. "Avui hem demanat que no s´agafi el transport públic, ja que el 70% dels nens i nenes són transportats, els autocars baixaven avui pràcticament buits. Tots volem un nou centre, que pugui servir almenys per les noves generacions" ha dit.

"Sobresaturació de mòduls"

Per altre costat, el cap de Planificació de Serveis Territorials d´Ensenyament a Girona, Xavier Vilar, que també estava present durant la protesta, ha apuntat que des del Departament "entenen" la situació, però que actualment a la província de Girona "ens trobem que hi ha una sobresaturació de mòduls prefabricats". Vilar ha assegurat que ho han traslladat a la conselleria i que ho estan estudiant. "No podem donar una resposta, però si que podem confirmar que els entenem i que intentarem veure com podem solucionar aquest tema".