El servei de salvament i socorrisme marítim de Platja d'Aro, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics, i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2018 de la regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament, ha realitzat del 2 de juny al 23 de setembre 16.029 accions preventives (un 62% més en relació a l'any passat), 1.042 assistències sanitàries (un 14% menys) i 1.579 intervencions directes (un 3,5% superior respecte de l'any passat).

Enguany, el servei s'ha ampliat dues setmanes -una més al juny i una més al setembre-, amb presència a la platja Gran, cala Rovira i sa Conca cada dia, de dilluns a diumenge, amb dues modalitats horàries (de les deu del matí a les sis de la tarda els mesos de juny i setembre i de les deu del matí a les set de la tarda els de juliol i agost), amb 11, 14 o 23 socorristes, segons si eren setmanes de baixa, mitjana o alta ocupació. L'increment del nombre de jornades, alhora que s'han implementat millores fruit de l'entrada en vigor d'un nou contracte del servei, s'ha traduït en l'augment del nombre d'accions preventives i d'intervencions directes, alhora que ha ajudat a disminuir la necessitat d'assistències sanitàries, ha informat l'Ajuntament.

En relació a les 1.579 intervencions directes, s'han desenvolupat 1.115 assistències (un 8% menys en relació a l'estiu passat), 36 rescats (un 54% menys), 27 evacuacions hospitalàries (s'han incrementat un 4%), 347 ajudes al bany a persones amb mobilitat reduïda (han pujat un 85,5%) i 14 recerques de persones perdudes (s'han reduït un 56%) -alhora que es van distribuir 2.000 braçalets per facilitar la localització i la identificació d'infants.

En relació a les 1.042 atencions sanitàries, van ser sobretot per ferides (606, el 58% del total) i picades (348) i altres situacions diverses (88) en menor mesura -cremades, insolacions, lipotímies, etc. En relació al indicatius de seguretat, situats en sis punts: quatre a la platja Gran (Cavall Bernat, Centre, Ridaura i Riuet), i un a cala Rovira i l'altre a sa Conca; van registrar majoritàriament Bandera Verda.