03 de octubre de 2018
03.10.2018
Diari de Girona

La Tallada d'Empordà es querella per les càrregues de l'1-O

L'Ajuntament també reclama l'import dels danys que va patir la seu de l'administració local

03.10.2018 | 00:25
La Tallada d'Empordà es querella per les càrregues de l'1-O

L'Ajuntament de la Tallada d'Empordà ha presentat una querella als Jutjats de la Bisbal d'Empordà per les càrregues policials de l'1-O de l'any passat.

El portaveu de l'associació d'advocats voluntaris, Albert Carreras, ha explicat que el consistori es va posar en contacte amb ells quan va saber que portaven la querella conjunta dels ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva.

«Ara estem pendents que s'admeti a tràmit», ha detallat. Carreras diu que, en aquest cas, l'Ajuntament exerceix d'acusació particular perquè, a banda de les lesions als veïns, reclama pels danys que van patir les instal·lacions municipals. En paral·lel, l'associació ha recorregut l'arxiu provisional de tres denúncies per lesions que van presentar veïns del municipi.

La Tallada d'Empordà també ha decidit querellar-se pels delictes de danys i lesions per les càrregues policials de l'1-O. L'Ajuntament ha posat el cas en mans de l'associació d'advocats voluntaris, que porta la querella conjunta de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva.

El seu portaveu, Albert Carreras, ha explicat que el consistori s'hi va posar en contacte en saber que portaven el cas i els va explicar que aquell dia van patir nombrosos danys a les dependències municipals on es va fer la votació.

Davant d'això, els van aconsellar presentar la querella als Jutjats de la Bisbal d'Empordà i ara estan pendents que s'admeti a tràmit. En aquest cas, i a diferència de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis, l'Ajuntament de la Tallada exerceix d'acusació particular i no popular perquè, a banda dels danys personals, reclama pels desperfectes que van patir les seves instal·lacions

La primera tinenta d'alcalde del municipi de la Tallada, Maria Dolors Guàrdia, va comptabilitzar danys per valor de 1.400 euros en declaracions a aquest diari.

En paral·lel, l'associació ha recorregut l'arxiu provisional de tres denúncies per lesions que van presentar veïns del municipi. «Estaven en via morta per falta d'autor conegut i les hem reactivat», ha detallat Carreras. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit