11 de octubre de 2018
11.10.2018

Detenen un jove per robar escalant la façana en 5 cases de Verges, Torroella i Pals

Els Mossos d'Esquadra el van arrestar dilluns després de relacionar-lo amb robatoris perpetrats entre setembre i octubre

11.10.2018 | 13:36
Els Mossos van detenir dilluns al presumpte lladre a Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han arrestat un veí d'Ullà per robar en cinc domicilis de Verges, Torroella i Pals i a més l'acusen de dos furts.

Els agents de la comisaria de la Bisbal d'Empordà el van arrestar dilluns després de relacionar-lo amb robatoris perpetrats entre setembre i octubre.

El detingut és un jove de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí d'Ullà, el qual ha quedat acusat de ser el presumpte autor de cinc robatoris amb força a interior de domicili, dos d'ells en grau de temptativa, i dos delictes de furt.

La detenció és fruit d'una investigació oberta a principis d'octubre per part de la Unitat d'Investigació d'aquesta comissaria, després de produir-se una sèrie de robatoris amb força a l'interior de domicilis amb el mateix modus operandi.

Concretament, entre el 6 i 7 d'octubre es van produir quatre robatoris amb força a l'interior de domicilis de Torroella de Montgrí i Verges, dos d'ells en grau de temptativa. En aquests dos casos, els propietaris van sorprendre al lladre, i aquest va fugir sense arribar a sostreure res.

Un lladre escalador

En tots els robatoris, el lladre pujava escalant per la façana i entrava per les finestres o balcons dels pisos. Un cop dins, sostreia objectes de valor fàcils d'emportar, com ordinadors, tauletes, telèfons mòbils, joies, rellotges, eines de treball, entre altres.

Arran de les denúncies de les víctimes, presentades davant la Policia Local de Torroella de Montgrí, es va iniciar una investigació per determinar-ne l'autoria.

Amb la investigació oberta els Mossos van aconseguir identificar al lladre i van comprovar que també hauria comès, dies abans, un altre robatori a l'interior d'un domicili de Pals i dos furts a la mateixa població, denunciats davant la Policia Local de Pals.

Robatori a dins d'un cotxe i d'una bici

Concretament, el passat 29 de setembre un veí de Pals va sorprendre un individu a l'interior de casa seva. Tot i veure's descobert, el lladre va aconseguir sostreure una ronyonera. La mateixa matinada va furtar, de l'interior d'un cotxe, objectes de roba i marroquineria valorats en 510 euros. Dos dies després, va furtar una bicicleta del pati interior d'una casa.

La investigació va concloure el passat 8 d'octubre quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de la Bisbal van localitzar i detenir al lladre a l'estació d'autobusos del municipi. La pràctica totalitat dels objectes sostrets van ser retornats als seus legítims propietaris, segons informen els Mossos.

El detingut, a qui li consten antecedents pels mateixos fets, va passar el dia 10 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook