24 de octubre de 2018
24.10.2018
Diari de Girona

AlertaSantFeliu es concentrarà contra la pavimentació d'un espigó

Ha convocat una manifestació de rebuig aquest diumenge al projecte de l'Ajuntament guixolenc

24.10.2018 | 00:36

La plataforma de Sant Feliu de Guíxols AlertaSantFeliu, que es va presentar el setembre passat per denunciar la destrucció de patrimoni que, entenen els seus membres, es desenvolupa a la ciutat a través d'actuacions urbanístiques com la reforma del passeig de Rius i Calvet o l'enderroc d'uns murs «que també eren patrimoni històric» per fer un parc al costat de l'Asil Surís, ha convocat per aquest diumenge una concentració davant de l'espigó de Garbí per mostrar el seu rebuig a la pavimentació d'aquest espai que ha projectat l'equip de Govern.

Dins del projecte de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols al racó de Garbí i del passeig Rius i Calvet, la darrera acció prevista és la pavimentació i fer accessible per a tothom l'espigó de l'indret, sense desnivells per a usuaris amb cadires de rodes. El projecte preveu la reparació de l'actual espigó i una actuació en el mantell exterior de reforç de l'escullera granítica.

A part de reparar estructuralment l'espigó i l'escullera, el projecte preveu la seva pavimentació per adequar un passeig de 70 metres de longitud i una amplada de quatre metres que vol donar continuïtat a la urbanització del passeig de Rius i Calvet.

El pressupost d'execució per contracte del projecte és de 190.369,25 euros (IVA inclòs), i s'hi inclou també un abalisament amb làmpades de leds, ubicades, d'una banda, en un muret al costat del mar i, de l'altra, al costat de la platja.

«Enlletgir és car»

Un projecte, però, que no agrada gens a AlertaSantFeliu. De fet, en una carta de resposta a unes declaracions que l'alcalde Carles Motas (Tots per Sant Feliu) va fer sobre la plataforma, AlertaSantFeliu va afirmar que «enlletgir és car», arran de la decisió de «tapar amb formigó la pedra natural de l'escullera». La plataforma va qualificar aquest projecte de modificar l'espigó com «un altre desastre (...). Als dibuixos inicials, l'espigó tenia una passarel·la de fusta discreta, bonica i efectiva. A última hora, s'ha decidit gastar 190.000 euros» per formigonar-lo.

Seguint amb el projecte que es desenvoluparà a l'espigó de Garbí i el que ja s'està executant al passeig de Rius i Calvet, la plataforma es pregunta «quina necessitat hi ha de tant formigó?».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook