31 de octubre de 2018
31.10.2018
Diari de Girona

La Bisbal engega una nova fase d'obres al Terracotta Museu per mig milió d'euros

S'intervé en l'exterior de l'equipament i en el seu interior amb adequacions per a un nou espai pedagògic

31.10.2018 | 00:08
Imatge de l'exterior del Terracotta Museu.

Aquest dilluns va començar una nova fase d'obres del Terracotta Museu, a la Bisbal d'Empordà. L'execució d'aquesta fase, ha informat l'Ajuntament, comportarà la reorganització i rehabilitació dels exteriors del museu i de la seva zona pedagògica i tindrà un cost total de 496.576 euros.

Els treballs no només han de millorar l'aspecte exterior del museu (el pati i l'espai d'aparcament), sinó que també han de servir per equipar-lo amb les infraestructures necessàries per poder-hi realitzar activitats a l'aire lliure, com fires o espectacles, ha explicat l'Ajuntament.

Les obres compten amb una subvenció del programa europeu POCTEFA (programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra), dins del projecte transfronterer COOP'ART per un import de 220.570 euros. Es tracta d'una iniciativa que vol impulsar una estratègia compartida d'innovació i desenvolupament sostenible de l'artesania artística, millorar el potencial artístic i econòmic de les empreses d'artesanat d'art, i desenvolupar el patrimoni cultural i l'atractiu turístic dels territoris.

Pel que fa als espais interiors, es rehabilitarà la nau on s'ubicarà el nou espai pedagògic del museu, una aula que servirà per poder oferir un nou programa didàctic a les escoles del territori, on els participants podran experimentar directament algunes de les tasques principals dels ceramistes, com el contacte amb la terra i l'aigua, el modelatge, la decoració i la cocció.

Finalment, una de les naus de l'antiga fàbrica albergarà l'aula taller del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrissa (les pràctiques del cicle ja s'estan duent a terme al museu des del curs 2017-2018, però ara tindran un espai propi dins de les mateixes instal·lacions). També hi haurà un nou espai per a l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, la qual passarà a tenir la seva seu al museu.

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) ha subvencionat part del projecte –l'espai pedagògic, l'espai per a l'Associació de Ceramistes i l'adequació exterior perquè aculli fires– en un 65% del cost. L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook