La plataforma Salvem Aiguafreda reconeix que «no donem l'abast» amb els diferents projectes urbanístics que hi ha al litoral de Begur. Si una modificació del POUM els va posar en alerta pel nombre d´habitatges que es permeten a Aiguafreda, ara s'han trobat amb una nova urbanització exclusiva a sa Riera, les obres de la qual ja han començat amb els moviments de terra previst a aixecar els xalets.

Concretament, segons anuncia el web de la constructora Stoneweg, són 26 cases en què hi ha 52 habitatges amb un preu de 491.000 euros per als de tres habitacions, i de 652.000 pels de quatre. Segons el web, ja hi ha un 4% dels habitatges venuts.

Una portaveu de l'entitat, Lydia Chaparro, ha expressat el rebuig a aquesta nova promoció i lamenta el cinisme amb què la constructora promociona aquests habitatges, dient que es troba en una «zona verge» de la Costa Brava, «quan s'estan carregant el bosc» per edificar-lo.

Per Chaparro, aquestes construccions, les que es preveuen a Aiguafreda o les que ja es desenvolupen a la pedrera de s'Antiga, mostren que Begur té «un model urbanístic que és un atemptat contra la seva costa».

L'alcalde de Begur, Joan Loureiro (Junts-ERC), ha declarat a l´ACN que els nous habitatges tenen tots els permisos en regla. Loureiro explica que, d'ençà del pla general del 2003, aquest espai de Sa Riera és «sòl urbanitzable» i que, des d'aleshores, s'han presentat entre tres i quatre projectes per edificar-hi. Aquest últim, que és el que ara Stoneweg i Sorigué tiraran endavant, data del 2015.

Loureiro explica que la promoció ja ha superat tots els tràmits administratius, i que també compta amb permís definitiu de la Generalitat.

L'alcalde diu que, davant d'això, l'única sortida que els ha quedat és negociar amb la promotora per «minimitzar al màxim possible» el número d'habitatges previstos, i que de fet, això ja s'ha aconseguit (perquè inicialment, se n'hi preveien construir més de 52).

«Evidentment, ens agradaria que no hi hagués noves construccions, però compleixen amb el pla general», explica Loureiro a ACN. L'alcalde afegeix que ni aquí ni a Aiguafreda el consistori pot tirar enrere els projectes i expropiar els terrenys perquè els costos serien milionaris.