Onze escolars d'11 i 12 anys van resultar ferits lleus arran de la sortida de via que va patir a Peratallada l'autocar en què viatjaven. Els menors van ser traslladats a l'Hospital de Palamós, on van rebre l'alta mèdica. Els ferits presentaven, sobretot, contusions. Els alumnes i professors són de sisè de primària de l'Escola Concepcionista de Barcelona. Com a conseqüència de l'accident, la carretera de Peratallada, la GI-651 que comença a Canapost i va a parar a la C-31 -entre Pals i Torroella de Montgrí- va estar tallada unes quatre hores, fins que es va haver retirat el vehicle accidentat. Després, es va reobrir donant pas alternatiu per acabar de retirar els objectes que hi havia a la calçada, van informar els Mossos d'Esquadra.

El conductor de l'autocar accidentat va donar negatiu a les proves d'alcoholèmia i de drogues, van afegir els Mossos. Segons va indicar l'alcalde de Forallac, Josep Sala, la causa podria ser un distracció del conductor en una carretera molt estreta.

L'accident va produir-se quan faltaven deu minuts per les tres de la tarda. L'autocar transportava 40 persones, 36 escolars i quatre adults, i tornaven cap a Barcelona a escassos metres d'abandonar la vila medieval, la roda davantera dreta del vehicle va sortir de l'estreta calçada i l'autocar va anar a parar, parcialment i sense bolcar, al marge de la carretera, a l'alçada del quilòmetre dos. El cop del frontal del vehicle amb una rasa va provocar un fort sotrac que va causar danys en el vehicle i contusions en alguns dels nens.

Ràpidament es van activar els serveis sanitaris -a més d'ambulàncies s'hi va dirigir l'helicòpter medicalitzat-, els Mossos d'Esquadra i els bombers. Poc abans d'un quart de quatre, el SEM va avisar l'hospital de l'accident i, una hora més tard, van arribar-hi els primers escolars ferits.

En total, van ser onze els alumnes que van ser traslladats al Servei d'Urgències. Fonts de l'hospital van comunicar que a les sis de la tarda tots els ferits ja havien rebut l'alta: vuit d'ells havien de marxar amb els seus pares, mentre que els tres restants havien de tornar cap a Barcelona en un altre autocar. Els alumnes i professors que no van requerir atenció hospitalària van dirigir-se al local social de Peratallada, on van esperar l'arribada d'un altre autocar que els va portar cap a Barcelona.