L'equip de govern de l'Ajuntament de Palafrugell (ERC i CiU) porta avui a aprovació del ple extraordinari la proposta de pressupost municipal per a l'any que ve, amb un import global consolidat de 36.847.901 euros. Aquest pressupost inclou l'Ajuntament i l'Institut de Promoció Econòmica IPEP, el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil. No hi apareixen l'Institut Municipal d'Esports i l'Institut de Mitjans de Comunicació atesa la seva dissolució aprovada en el ple municipal del mes d'octubre. Aquesta decisió respon a una voluntat de millora de l'eficiència en la gestió, ha informat l'Ajuntament.

Segons l'alcalde, Josep Piferrer (ERC), «el pressupost per l'any vinent pretén millorar la gestió administrativa municipal i enfortir els serveis municipals, principalment aquells destinats a les persones més vulnerables. D'altra banda, també hem procurat no incrementar la pressió fiscal ni als ciutadans ni a les empreses».

Les principals inversions per a l'exercici 2019 es destinaran a les obres de construcció d'un dipòsit municipal de vehicles; a la transferència de capital a la Diputació de Girona per tal de poder procedir a l'execució de la primera fase del projecte museogràfic del Museu del Suro i a la substitució de l'actual caldera de calefacció de gasoil de l'escola Barceló i Matas per una de biomassa, ha anunciat el govern local.

D'altra banda, segons el govern, les àrees que presenten un major increment són Medi Ambient, Seguretat Ciutadana, Museu del Suro i Serveis, destacant l'augment del pressupost en l'àrea de Medi Ambient.