29 de novembre de 2018
29.11.2018
Diari de Girona

Sant Feliu inicia els tràmits per cobrir les rieres de Sant Amanç i del Monestir

L'equip de govern, que té majoria, aprovarà inicialment el projecte en el ple d'avui · L'obra té un cost de més de 2,7 M d'euros

29.11.2018 | 15:45
Imatge simulada del caixetí que permetrà cobrir un tram de la riera.

L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols, que governa amb majoria (TSF, ERC i PSC), aprovarà inicialment el projecte per canalitzar i cobrir la riera urbana de Sant Amanç així com el tram que queda descobert de la riera del Monestir. L'obra, que costarà més de 2,7 milions d'euros (MEUR), es divideix en quatre fases, inclou més de 480 metres de distància i es preveu que s'executi en funció de la disponibilitat pressupostària. L'alcalde d'aquest municipi del Baix Empordà, Carles Motas, confia que la primera fase es pugui executar el 2020. Actualment la riera és intransitable i el que es vol és convertir-la en una via peatonal.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) iniciarà els tràmits per canalitzar i cobrir la riera urbana de Sant Amanç així com el tram que queda descobert fins a la riera del Monestir que connecta amb el primer. Aquest dijous es portarà el projecte al ple municipal i es preveu que s'aprovi inicialment amb els vots de l'equip de govern, format per TSF, ERC i PSC, que governen amb majoria.

L'obra, que està dividida en quatre fases, es farà en uns 482 metres de distància dividits en quatre trams. El primer tram anirà des de la riera del Monestir (actualment coberta fins al mar) fins al carrer de la Mercè amb un cost estimat d'uns 973.000 euros; el segon, des de de la riera Monestir fins a la confluència, amb un cost de 352.000 euros; el tercer, que anirà des de la riera de Sant Amanç fins al carrer Llibertat per 701.000 euros i finalment el quart que continuarà des de la riera de Sant Amanç fins a l'escola Gaziel. El termini d'execució és de més d'un any.

Entre els treballs previstos hi ha la construcció d'un caixetí de formigó (marcs prefabricats) per cobrir la riera, que passarà a ser un pas de vianants; la substitució de la xarxa de drenatge que actualment passa per sota la llera de les rieres i l'adaptació de la rasant del futur vial amb la dels carrers perpendiculars, entre d'altres actuacions.

A la pràctica, aquesta obra permetrà crear una nova via peatonal al municipi ja que actualment no s'està utilitzant. Aquest espai és intransitable perquè està cobert de vegetació i hi ha el pas de l'aigua. El tram que sí està cobert des de principis del segle XX és el que va del mar fins a la riera del Monestir.

L'alcalde confia que la primera fase es pugui executar durant el 2020 si bé l'obra no apareixerà en els pressupostos de l'any vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook