Més de 200 persones nouvingudes estudien català a la Bisbal d'Empordà gràcies a professors que participen del programa Itinerari d'Acollida Lingüística. El projecte està format per Càritas, l'Àrea d'Ensenyament, l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania i l'Oficina de Català i fa una àmplia oferta formativa per a totes les persones nouvingudes que volen aprendre català.

A part dels cursos que ja estan en marxa, està previst que en les properes setmanes comencin també les «Tertúlies en català» a les escoles, dedicades a pares i mares que arriben al municipi i que porten els seus fills als centres de primària bisbalencs. L'objectiu és facilitar el primer contacte que puguin tenir amb la llengua gràcies al programa.

Aprendre amb voluntaris

A banda, es continua oferint també la possibilitat de participar en el Voluntariat per la Llengua (VxL), un programa que afavoreix que les persones que estan aprenent català puguin practicar-lo de manera tranquil·la i distesa fora de l'aula amb un voluntari catalanoparlant. El programa ja fa anys que funciona exitosament i permet ensenyar català d'una manera espontània i distesa. De moment més de 400 parelles han pogut participar en aquest programa d'inclusió lingüística.