L'Ajuntament de Palafrugell posa en marxa un nou sistema de targetes d'accés a la deixalleria. A partir d'ahir, els ciutadans que portin els residus directament a la deixalleria tindran reduccions en les quotes de la recollida d'escombraries, que poden variar entre el 25 per cent i el 60 per cent depenent de l'ús i del tipus de residu.

En aquest sentit, podran disposar de la targeta totes aquelles persones i empreses que paguen la taxa d'escombraries al municipi i també aquelles empreses sense local registrades amb activitat a Palafrugell. La targeta es pot sol·licitar a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, ensenyant un rebut de l'aigua o el contracte de subministrament d'aigua. En cas de no tenir el rebut domiciliat, els veïns rebran una carta indicant que s'ha aprovat la bonificació i després hauran de facilitar el número de compte on fer l'ingrés.

Bonificacions econòmiques

Amb la nova targeta, els usuaris domèstics poden gaudir d'una bonificació del 30% sobre la taxa d'escombraries si utilitzen la deixalleria un mínim de sis vegades durant l'any. Les condicions són tres: la primera, aportar residus diferents dels què ja disposen de contenidors a la via pública -paper, vidre i envasos-; la segona, que les entrades que es produeixin durant la mateixa setmana es comptaran una única vegada; i la darrera, que les entrades hauran d'estar distribuïdes com a mínim en quatre mesos diferents.

Les bonificacions del 25% sobre la taxa municipal d'escombraries seran per als usuaris que facin compostatge casolà. Pel que fa als usuaris que facin compostatge casolà i a més ús de la deixalleria, la bonificació econòmica serà del 60%.