El municipi de Palafrugell ha patit un descens del 30% dels delictes de furt a l'interior de vehicles durant el darrer any. Aquestes són les xifres que va fer públiques ahir el consistori sobre l'últim balanç de l'any de la Policia Local de Palafrugell.

Segons l'informe, el cos municipal va realitzar un total de 13.246 serveis, 3.877 dels quals relacionats amb seguretat ciutadana i ordre públic. Pel que fa a servei de trànsit, es van portar a terme prop de 3.000 serveis amb una reducció important dels accidents (72) i sense cap víctima mortal.

Propostes per al futur

Segons l'inspector en cap de la Policia Local del municipi, David Puertas, les «dades posen de manifest l'excel·lent qualitat del cos de policia, un equip preparat, amb vocació de servei, orientat al servei dels ciutadans, que busca l'excel·lència en totes les seves actuacions, però alhora autocrític i implicat per seguir millorant dia a dia».

En aquest sentit, Puertas també destaca la bona col·laboració i treball conjunt amb altres cossos de seguretat, com els Mossos d'Esquadra, i d'emergències, com el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Arran de les dades, la Policia Local informa que continuarà prestant especial atenció a la prevenció per seguir millorant els resultats i augmentar el nivell de seguretat al municipi. D'altra banda, un altre dels eixos que es volen explorar és la formació per tal de dotar eines tècniques que ajudin en la seva tasca. En aquest sentit, està previst posar en funcionament càmeres unipersonals, càmeres de control d'accés al municipi, nous protocols d'actuació, nous mètodes de treball policials, nous vehicles i dispositius conductors d'energia.