Moments de tensió aquest dissabte al matí a Torroella de Montgrí quan una seixantena de persones intentaven impedir un acte d'una vintena de simpatitzants de Ciutadans, entre els quals hi ha diversos diputats, que volien celebrar un acte al municipi. Un regidor de Blanes d'aquesta formació ha acabat amb una ferida al nas pel llançament d'una llauna.

Tot plegat ha començat a quarts d'onze del matí quan persones convocades per la Forja -grup que s'autoanomena antifeixita- han rebut amb crits els simpatitzants de Ciutadans que tenen previst celebrar un acte a la localitat

Els concentrats els han seguit, però un cordó policial de Mossos d'Esquadra ha hagut d'apartar els concentrats que no deixaven passar els representants del partit polític.

Els simpatitzants de Ciutadans han quedat apartats a la terrassa d'un bar a la mateixa Plaça Quintana i Combis on estava previst que el partit fes un acte amb el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa.

Els convocats per la Forja han tret pancartes en favor dels polítics presos i han cantat consignes com 'Fora feixistes de l'Empordà' o 'Els carrers seran sempre nostres'. Ciutadans tenia previst muntar una punt d'informació, però l'Ajuntament de Torroella de Montgrí no els ha donat permís.

Ciutadans denuncia l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per negar-los el permís

Ciutadans han presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per haver-los denegat el permís d'instal·lar una carpa a la via pública, un fet que valoren com a una vulneració de drets fonamentals. La formació tenia previst celebrar una trobada amb els membres de l'agrupació municipal i posar un punt d'informació.

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha denunciat "arbitrarietat" en la decisió del consistori que, segons ha dit, sí que ha permès ocupar la via a altres formacions polítiques.

Des de l'Ajuntament, però, han deixat clar que el motiu d'haver denegat la cessió de l'espai és que es tractava d'un lloc "molt concorregut" i destaquen que C's és el primer partit que els fa aquesta petició fora de campanyes electorals.