Begur podria ser el primer municipi de la comarca que acabi rebent l'acreditació turística de Vila Marinera. L'Ajuntament va aprovarper unanimitat adherir-se als segells de Vila Marinera i Pobles amb encant de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat en el darrer ple municipal el 29 de gener. L'aprovació en sessió plenària és un dels primers passos per aconseguir l'acreditacció. El proper 10 de febrer conlou el plaç en el qual s'ha inscrit Begur per formar part de la marca. Si es compleixen els terminis, l'Agència Catalana de Turisme estudiarà la sol·licitud a partir de llavors. A banda de Begur, més poblacions s'han interessat en la proposta.

«Vam ser un dels municipis que va participar a la presentació de la marca», va assegurar ahir el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. Va apuntar: «És una bona manera de tenir un valor afegit a la comarca pel que fa a la promoció turística i per fer que la gent prengui consciència de la conservació del territori».

L'adhesió a la marca presenta múltiples avantatges com la publicitat a les webs www.catalunya.com i de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), l'ús del distintiu d'adhesió en la propaganda turística, l'accés a les plataformes de promoció i comercialització específiques participant en la definició dels plans d'acció i l'accés amb prioritat al pla de formació específica anual. Segons els requisists, del segell Vila Marinera en podran formar part els municipis amb una població màxima de 70.000 habitants i que siguin capital de comarca. A més, excepcionalment, podran adherir-se poblacions litorals integrades en municipis més grans i barris amb un fort caràcter i tradició pesquera o marinera. La marca Pobles amb Encant forma part de l'estratègia de l'ACT per promocionar el turisme cultural i s'afegeix a la vintena de programes de treball segmentats existents.