07 de febrer de 2019
07.02.2019
Diari de Girona

Eliminats tres nius de vespa asiàtica a Begur

Es van retirar del camí Ses Vinyes, el carrer Josep Maria Pi i el Bosc d'Esclanyà · L'Ajuntament també ha actuat per eliminar rosegadors i insectes en edificis municipals i a la via pública

07.02.2019 | 11:19
Un dels nius que es va retirar

Begur va eliminar l'any passat tres nius de vespa asiàtica. Els nius es van retirar entre octubre i novembre, l'època durant la qual estan en plena activitat i abans que marxin les reines per fer altres nius.

Els tres nius es trobaven al Camí Ses Vinyes, al carrer Josep Maria Pi i al Bosc d'Esclanyà, segons consta a la memòria de les actuacions executades al llarg del 2018.

L'actuació s'ha portat a terme dins el programa per a la per a la lluita i control integrat de plagues urbanes que finança l'organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona, Dipsalut.

També s'ha actuat per eliminar rosegadors i insectes als diversos edificis municipals i als rosegadors de la via pública.

Als deu edificis municipals s'han fet 40 visites programades.

S'ha conclòs amb dues incidències: a la nau magatzem de la brigada i el Mas d'en Pinc, que han representat un total de 14 actuacions.

A la via pública s'han col·locat 48 punts de control, 11 més que fa un any, s'han executat un total de 227 actuacions.

Hi ha hagut quatre incidències, segons l'Ajuntament, d'entre els quals destaca el de la riera d'Esclanyà. Per combatre els rosegadors en aquest punt, la mesura més eficient ha estat desbrossar la llera del curs fluvial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook