El secretari adjunt de l'organització del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Juli Fernández, va al·ludir ahir, en la presentació de la seva candidatura a l'alcaldia de Palafrugell, la situació electoral a Espanya i va defensar la política de «diàleg», tot subratllant la seva amistat amb el republicà Joan Tardà. Fernández també va apuntar que l'activitat que ell practica es basa en el «consens» i va desitjar que els qui concorren als diferents comicis siguin capaços d'entendre «que la política sense diàleg no és política».

El candidat socialista va aprofitar l'acte d'ahir per recordar la seva etapa com a diputat al Congrés ressaltant que «a Madrid també es fan amics, fins i tot de diferents colors als d'un mateix». Va ser en aquell moment quan Fernández va destacar la seva relació amb Tardà, i va relatar que sempre veien junts els partits de futbol del Barça.

En relació amb les seves crítiques a la situació actual, el candidat a l'alcaldia de Palafrugell va evitar referir-se directament als factors que van provocar la convocatòria d'eleccions generals i va preferir posar com a exemple la moció de censura impulsada per ERC i PDeCAT que el va apartar a mig mandat de l'alcaldia de Palafrugell. Segons Fernández, aquest tipus de mesures «han d'estar justificades per temes de gestió o de corrupció», un assumpte que el mateix va subratllar que no es donava, considerant que possiblement va ser degut al fet que «no podia ser» que ell fos l'únic alcalde del PSC al Baix Empordà.

Finalment, l'actual secretari adjunt de l'organització socialista va expressar el seu compromís amb la igualtat de gènere i va defensar que la seva és «una llista paritària i cremallera».