Sant Feliu de Guíxols homenatja l'alcalde Pere Caimó (1819-1878) pel bicentenari del seu naixement. Caimó fou un polític republicà català, diputat a Corts durant el sexenni democràtic i líder de l'aixecament federal conegut com el Foc de la Bisbal l'octubre de 1869.

De jove va viure a Cuba i va tornar a Catalunya el 1853. Caimó va participar en la revolució de 1854, va ser capità de la Milícia Nacional i l'any 1856 va combatre la reacció de Leopoldo O'Donnell, motiu pel qual el 1859 fou encausat i expulsat de la Milícia. Per altra banda, va ser empresonat per participar en diverses conspiracions el 1867 i l'alliberaren després de la revolució de 1868, amb el triomf de la qual fou nomenat alcalde de Sant Feliu de Guíxols. Després d'una intensa vida política patí diferents períodes d'empresonament i exili.

Per commemorar el personatge, l'Ajuntament ha programat actes que es van iniciar ahir com una ofrena floral davant la casa familiar de Pere Caimó al carrer Sant Domènec. A més, també es va fer una taula rodona a la Sala Panyelles del Monestir, amb una taula rodona sobre l'alcalde Caimó, amb l'historiador Jordi Frigola i l'escriptor Toni Strubell. L'acte va culminar ahir amb parlaments sobre records familiars del polític. Per altra banda seguiran visites guiades els propers mesos a càrrec de l'escriptor Strubell que es poden reservar a l'Oficina de Turisme i la presentació d'un llibre.