El Departament d'Educació de la Generalitat ha sol·licitat al Consell Comarcal del Baix Empordà tornar la competència del servei de menjador de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí. L'objectiu, afirmen, és recuperar el servei per atorgar-lo al consistori baix-empordanès i, finalment, que el mateix Ajuntament el tregui a licitació pública.

La qüestió es remunta al passat agost, quan el Consell Comarcal del Baix Empordà va oficialitzar la retirada de la gestió del servei de menjador escolar a l'AMPA del col·legi d'acord amb la nova Llei de Contractació de Serveis Públics. En aquell moment, la gestió del servei va passar a prestar-la l'empresa Càtering Vilanova SL, la societat adjudicatària de la concessió a la zona nord a partir del sector de Palafrugell i Mont-ras.

Durant els darrers mesos, l'AMPA de l'escola ha fet mobilitzacions i ha mostrat el seu interès per tornar a portar el servei de menjador. La problemàtica, de fet, va arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el mes de febrer. En aquell moment, el Tribunal va admetre a tràmit la demanda de l'AMPA. Aleshores, l'associació va recórrer al TSJC la decisió del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic per inadmetre el seu recurs al·legant manca de legitimació i representació.

Posar fi al problema

La decisió del Departament d'Educació d'atorgar la competència al consistori es veu amb bons ulls. «Nosaltres veiem bé la decisió de la Generalitat i lluitarem per tornar a poder gestionar altra vegada el menjador que teníem fa un any», apunta el president de l'AMPA, Jordi Masferrer.

El vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i responsable d'Educació, Jaume Fontdevila, explica que la Generalitat és l'òrgan competent i que ells no s'oposaran a la decisió en cas que es retiri la competència. En aquest sentit, afirma, «lamentem la situació i desitgem que es trobi una solució el més aviat possible».

Per altra banda, l'associació de pares i mares va organitzar ahir una xocolatada per explicar les darreres novetats sobre la qüestió. «Volem mostrar la força de les famílies per poder aconseguir recuperar el menjador», va explicar Masferrer.

En aquest sentit, si la tramitació prospera, l'objectiu de l'AMPA seria presentar-se a la licitació pública i recuperar la gestió del servei. El Departament recorda que l'escola Guillem de Montgrí és l'única que ha demanat aquest servei a la comarca.

La plataforma de SOS Menjadors Escolars Públics, que fa de coordinadora de les AMPAs i entitats del món educatiu «compromeses amb la qualitat i justícia alimentària als menjadors escolars», va donar suport ahir a través de les xarxes socials a l'acte que va fer l'escola baix-empordanesa.