El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter organitzen aquest mes de maig una nova edició del Curs per a Guies Subaquàtics, que té per objectiu transmetre informació i coneixements necessaris sobre la singularitat del parc natural a les persones professionals que treballen en àrees d'immersió dins del seu àmbit.

L'edició d'enguany compta amb la participació de més d'una vintena de persones i se celebra a Bellcaire d'Empordà fins al 28 de maig. A més, consta d'una formació de 44 hores que inclou una part teòrica i una pràctica, amb busseig i snorkel, i una prova final per avaluar els coneixements adquirits.

El curs està dirigit a guies de busseig dels centres d'immersió que treballen en l'àmbit marí del parc, i altres bussejadors certificats. L'objectiu és transmetre informació útil per a la divulgació del medi submarí que fan els guies i promoure la sensibilització i el respecte envers el fons marí.

En aquest sentit, s'explica la tasca de gestió del parc natural i la feina dels cossos de vigilància. A més, es posa en valor la feina del guia com a professional coneixedor del fons marí del parc i es fomenta la pràctica del busseig responsable i compatible amb la conservació del fons marí. El treball també afavoreix la relació directa entre els guies i el personal del parc.

A més de personal del parc natural, en l'organització del curs hi participa personal del Departament d'Agricultura, del Cos de Mossos d'Esquadra, del Cos d'Agents Rurals, del grup GEAS de la Guàrdia Civil i professors de la Universitat de Barcelona.