L'Associació de Famíles d'Alumnes (AFA) de l'institut-escola Francesc Cambó de Verges prepara una cadena humana aquest dissabte per reclamar un nou edifici per l'institut-escola. La concentració està programada pel dissabte a les 12 del migdia i petén construir una cadena humana que vagi del centre de primària al de secundària.

Els principals motius de queixa són la manca d'espai a l'escola de primària, les seves instal·lacions obsoletes, els barracons de l'institut des de fa nou anys i la distància que separa els dos edificis.

Recorregut de la protesta

«Aquesta protesta és contra les polítiques insuficients del Departament i per les males condicions, que les paguen les nostres filles i fills», explica la presidenta de l'AFA de l'IE Francesc Cambó, Diana Canals. La protesta de l'Associació, però, fa temps que dura i critiquen que les darreres reformes de la Generalitat als lavabos l'estiu de 2018 no són suficients.

A les xarxes socials, l'associació ha fet una crida a la participació i ha explicat que s'organitzaran per trams on cada cicle de l'escola en tindrà un. «Una vegada estiguem tots col·locats, passarà una persona i gravarà tot el recorregut del centre de primària fins al centre d'ESO», explica la publicació al Facebook.

«Dins el pati de l'ESO, ens reagruparem i farem tots junts un dibuix amb persones amb la paraula SOS i en aquest moment, ens gravarà un dron des de dalt», continua. L'IE Francesc Cambó reuneix uns 500 alumnes d'onze municipis diferents, a banda de Verges.