05 de juny de 2019
05.06.2019
Diari de Girona

Absolen l'acusat d'intentar agredir sexualment el seu nebot a Torroella

La sentència considera provat que va ensenyar-li el penis mentre eren a la terrassa però no que intentés que el menor li fes una fel·lació

05.06.2019 | 00:21
Un moment del judici a l'Audiència de Girona, ahir.

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat d'intentar agredir el seu nebot de 9 anys en un pis de Torroella de Montgrí. S'enfrontava a 10 anys de presó per haver intentat que el menor li fes una fel·lació mentre els dos es trobaven a la terrassa de l'habitatge. La sentència considera provat que el processat va ensenyar-li el penis al seu nebot, però no que intentés forçar-lo ni l'agredís sexualment.

A l'hora de sentenciar el cas, el tribunal aplica el principi in dubio pro reo -en cas de dubte, a favor de l'acusat- perquè entén que hi ha llacunes que no permeten tombar la presumpció d'innocència. Sobretot, perquè en fase d'instrucció el menor va declarar una cosa i al judici hi va introduir detalls substancials que abans no havia dit.

Els fets que ara l'Audiència de Girona ha sentenciat es remunten al 2 de novembre del 2017. El fiscal sostenia que, aquella tarda, l'acusat va intentar que el seu nebot li fes una fel·lació mentre els dos es trobaven a la terrassa del pis on el menor –un nen de 9 anys- vivia amb la seva mare i els seus dos germans.

El processat s'enfrontava a una pena de 10 anys de presó per una temptativa d'agressió sexual a menor de 16 anys. I també a pagar una multa de 2.700 euros per tres delictes de lesions -perquè després, hauria agredit tant la mare com la resta de germans que eren al pis.

La sentència, però, de la qual ha estat ponent el magistrat Manuel Ignacio Marcello, absol el processat de tots els delictes. El tribunal recull que, aquella tarda, el processat sí que es va abaixar els pantalons i va ensenyar el penis al seu nebot mentre es trobaven a la terrassa. Però no considera provat que intentés que el menor li fes una fel·lació, ni que després agredís la resta de la família. A l'hora de sentenciar el cas, el tribunal es basa sobretot en el relat que va fer el nebot al judici. I diu que no pot ser «prova de càrrec suficient» per condemnar l'acusat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook