Una veïna de Begur ha conviscut durant més d'un mes amb el cadàver momificat del seu marit, del qual ara s'investiguen les causes de la mort, segons informen fonts municipals.

La Policia Local del municipi va localitzar poc abans de les 7 del matí a casa seva el cos d'aquesta persona de 72 anys i nacionalitat britànica. A l'espera dels resultats de l'autòpsia, segons han confirmat els Mossos, tot apunta que la seva dona, que té diagnosticada una malaltia mental i pateix síndrome de Diògenes, ha conviscut amb ell i amb un gos pastor alemany durant tot aquest temps.

La mort d'aquesta persona, que fa anys que està establerta a una casa de la urbanització Residencial Begur, s'ha sabut gràcies al fet que uns veïns van alertar la Policia Municipal dels crits de la dona tant dimarts com dimecres al matí.

Investigacions obertes

Cap a tres quarts de set del matí d'ahir es va donar l'avís i una patrulla va acudir a l'habitatge, en el qual vivia des de fa anys una parella britànica d'uns 70 anys de la qual feien seguiment els serveis socials. Els agents van saber que feia dies que la dona no volia mantenir contacte amb els assistents i, en arribar, tampoc no els va deixar entrar a la casa.

Quan li van preguntar si podien parlar amb el marit, els va contestar que no era possible, perquè «des de divendres estava descansant, dormint». A l'espera de l'autòpsia, els agents descartarien indicis de criminalitat.