La Generalitat i l'Ajuntament de Palafrugell van celebrar ahir la darrera reunió del Pla de Barris del municipi. El Pla ha comptat amb una inversió de 8,2 milions d'euros que han aportat, a parts iguals, la Generalitat i l'Ajuntament de Palafrugell. Així mateix el projecte ha induït la realització d'altres inversions al barri, complementàries a les del projecte, que superen els 2 milions d'euros.

Les actuacions s'han desenvolupat, expliquen, en un espai caracteritzat per una morfologia urbana molt diversa dins el barri de la Sauleda, el polígon d'habitatges Aniversari del carrer Ample i un nucli compacte de cases unifamiliars típiques del nucli antic.

Les característiques agreujades per l'aïllament, la manca d'equipaments i l'envelliment dels immobles han fet necessari prioritzar mesures que permetin cohesionar el barri i frenar la substitució dels residents per població estrangera extracomunitària, fomentar la participació associativa i la cohesió social dels joves, infants, dones i nouvinguts, i millorar la imatge del barri.

Entre les actuacions realitzades per corregir la regressió urbanística al barri destaquen: la creació del parc urbà de la Sauleda, la reurbanització del Carrer del Carrilet, la millora del local social del Carrer Ample, l'ampliació i rehabilitació del local social la Sauleda, la rehabilitació de l'edifici Aniversari i la substitució dels ascensors d'aquest bloc de pisos -el més gran de Palafrugell- i la rehabilitació d'elements comuns dels edificis de la Sauleda.