La història de Joan Trias Sabrià s'escriu a través del treball i l'amor familiar. Conegut per ser el principal iniciador i impulsor de l'Arròs Avi Trias, va aprendre l'ofici de ben menut. Concretament, van ser el seu avi i el seu pare, dos dels seus grans referents.

Amb només vuit anys, Trias passava més estona al camp que a casa seva. De fet, quan va fer 14 anys es va haver de fer càrrec de la família. Eren èpoques de postguerra, temps grisos i d'escassetat, però el planenc mai va aturar la seva producció.

De mica en mica, l'Avi va anar guanyant popularitat, i en el seu 85è aniversari, la família Trias va empaquetar el primer paquet d'arròs de Pals.

Un home de casa

Trias va ser un home familiar que va gaudir d'una vida d'amor cap als seus. De fet, la pàgina web de l'empresa li dedica un emotiu apartat, en honor a la seva figura. En ella relata com de jove «moltes nits sortia del camp i m'adormia al carro; els cavalls sabien tots sols el camí de tornar a casa...».

Actualment, el negoci està a càrrec de la tercera generació Trias, és a dir, ara són els nets els que porten el timó de l'empresa. Així, des del 1995 el negoci sempre ha estat capitanejat per la seva família, que ha sabut portar l'arròs de Pals a un gran reconeixement nacional.

L'últim dels adeus

Ahir, en Joan Trias Sabrià va morir a l'edat de 94 anys, deixant tot un llegat darrere seu.

Així, els seus familiars s'acomiaden d'ell com «un exemple a seguir i una guia, de qui tant hem après, i de qui sempre mantindrem ben viu el seu record».

La cerimònia religiosa tindrà lloc avui, a les 6 de la tarda, a l'església de Sant Pere de Pals, el lloc on l'ha vist creixer i aprendre. D'aquesta manera, familiars i amics s'aplegaran al recinte per poder acomiadar-se de l'Avi Trias, que continuarà present en els nostres plats.