Nou incendi a Vilopriu, en aquest cas al nucli de Gaüses. El foc, a més, va obligar a alentir durant més de dues hores el pas de trens durant la nit de dimarts a dimecres. Perquè així ho van requerir els Bombers, ja que el foc estava proper a les vies i els podia dificultar el pas de trens.

Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'incendi forestal, que no es descarta que sigui intencionat.

L'incendi es va declarar quan faltaven pocs minuts per les dues de la matinada en una zona propera a la via de tren a Gaüses. En aquest nucli de Vilopriu, els trens circulen a prop del bosc i del nucli.

Els Bombers hi van destinar nou dotacions que van treballar en l'extinció de l'incendi fins a dos quarts de cinc de la matinada, quan el van poder donar per apagat. Per la proximitat, els efectius d'extinció d'incendis van demanar a Renfe que els trens alentissin el pas, en unes hores on sortosament hi ha poc trànsit ferroviari.

Aquest incendi finalment va acabar cremant una superfície de 3.000 metres quadrats de vegetació. Al llarg del matí, els efectius van remullar la zona afectada per evitar revifades.

Piròman sota mira

En aquesta zona del Baix Empordà, s'han produït una cinquantena d'incendis en els últims deu anys, part d'ells provocats per un o més piròmans. Alguns d'ells estan encara sota investigació tant dels Agents Rurals com dels Mossos d'Esquadra.

Cal recordar que el 30 de juliol els Mossos d'Esquadra van detenir un presumpte piròman reincident. Un veí de Sant Jordi Desvalls (Gironès), de 71 anys, ja va ser arrestat l'any 2012 per, presumptament, haver provocat diversos focs en cadena a la mateixa zona.

Això no obstant, el jutge va acabar arxivant la causa un any després perquè no hi havia «indicis» que acreditessin que l'acusat era l'autor dels focs. Aquest estiu els Mossos d'Esquadra li imputaven l'autoria de quatre incendis en aquesta zona limítrofa entre les comarques de l'Alt i del Baix Empordà. Els focus es van declarar als termes de Garrigoles, Colomers, Vilopriu i Camallera i els incendis tenien un denominador comú: tots quatre havien començat al marge de carreteres i en diversos dies de diferència.

D'altra banda, en tots quatre incendis foretals els investigadors hi van localitzar una bossa plena de papers cremada, que el presumpte autor hauria encès amb la intenció que les flames es propaguessin amb rapidesa.