Una dona de 60 anys d'edat ha mort aquest migdia a l'Estartit mentre practicava submarinisme a les Illes Medes amb un centre d'immersió local.

Segons fonts pròximes al cas, el sinistre ha passat cap a migdia quan la dona, de nacionalitat francesa, es trobava fent immersió a la zona de les Illes Medes juntament amb un grup format per altres bussejadors de la mateixa nacionalitat.

La dona, que ja havia bussejat en aquesta zona en altres ocasions durant els últims anys, s'ha començat a trobar malament, ha alertat a una companya que bussejava al costat d'ella i un dels guies del grup l'ha ajudat a pujar a superfície.

Quan encara faltaven una desena de metres per arribar a la superfície, la dona ha perdut el coneixement i en sortir a flotació ha estat traslladada amb una embarcació del centre de busseig fins al port.

Alertats els serveis d'emergències, han acudit al lloc agents de la Policia Local i ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Poc després de les 13:00 hores, i sense poder haver fet res per salvar-li la vida, el metge del SEM ha certificat la mort de la dona.

El cos ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG), on està previst que els forenses li facin l'autòpsia i es pugui conèixer la causa exacta de la mort.

Els agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil amb base a l'Estartit s'han fet càrrec de la investigació del cas, que porta el jutjat d'instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.