22 de setembre de 2019
22.09.2019
Diari de Girona

La Bisbal rep els familiars dels presos d'Altsasu en un acte de suport

La portaveu de les famílies assegura que la localitat empordanesa mai no els ha fallat i que ja en formen part

22.09.2019 | 01:11
Els pares de dos dels nois empresonats, ahir a la Bisbal.

La Bisbal d'Empordà va organitzar ahir un acte en suport dels empresonats d'Altsasu que va comptar amb la presència dels familiars d'aquests. Els familiars van agrair el suport de la població empordanesa i de molts altres que els mostren la seva solidaritat. De fet, és la segona vegada que la capital baix-empordanesa organitza una trobada en suport als joves navarresos empresonats. «La Bisbal no ens falla mai, sempre està al peu del canó, s'hi ha bolcat i ja en formem part», va assenyalar Edurne Goikoetxea, una de les portaveus dels familiars.

Els familiars dels joves empresonats per un enfrontament amb dos membres de la Guàrdia Civil esperen que la vista del passat dimecres al Suprem serveixi per «solucionar la barbaritat i la injustícia» que han fet les instàncies judicials espanyoles. Les famílies reconeixen que tenen «vertigen» per la resposta que pugui donar l'alt tribunal, però recorden que la vida dels seus fills «no es pot rescabalar».

Edurne Goikoetxea va explicar que els passos que vindrien a partir d'ara «serien a llarg termini» i, per tant, implicarien que els joves haurien d'estar-se bona part de la sentència a la presó. Tot i això, Goikoetxea va deixar clar que «batallarem» perquè «s'ha de destapar» tot plegat, en relació amb si cal apel·lar a Europa.

La portaveu dels familiars també va assegurar que «estan esperançats» que deixin en llibertat els joves, i més «tenint en compte que alguns ja fa 1.000 dies que són a la presó».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook